Vola

De fabrikant
De VOLA collectie wordt gefabriceerd door VOLA A/S, een gerenommeerd Deens familiebedrijf waarvan de oorsprong dateert uit 1873. De dagelijkse leiding is in handen van Carsten en Poul Overgaard, de zonen van de oprichter Verner Overgaard.

Het idee
Nadat Arne Jacobsen in 1961 de architectuurprijsvraag voor het ontwerp van de Deense Nationale Bank ofwel de ‘Nationalbanken’ in Kopenhagen had gewonnen, werd hij door Verner Overgaard benaderd met een idee voor een nieuw sanitair systeem. Overgaard was van plan om de leidingen en onderdelen in de muur in te bouwen, zodat alleen de knoppen en de uitloop zichtbaar zouden zijn; destijds een volledig nieuw concept.
Het werk van Arne Jacobsen kenmerkt zich door eenvoud, al het onnodige is weggelaten. Dit nieuwe idee voor een kraan was voor Jacobsen een uitdaging om verder te ontwikkelen.
Toen ook de vraag naar accessoires voor de ‘Nationalbanken’ ontstond, wilde Arne Jacobsen dat deze in dezelfde stijl als de kranen zouden worden ontwikkeld zodat het interieur één geheel zou worden.
Hiermee ontstond een vruchtbare samenwerking tussen ontwerper en producent.

Gatto Mosaicisti en Vola
Gatto Mosaicisti is al jaren erkend dealer en installateur van Vola kranen en heeft nauwe contacten met Vola Nederland in Amsterdam. Deze exclusieve kranen zijn leverbaar in vele soorten hoogwaardige afwerkingen. Van edelstaal tot gekleurde toplaag, van chroom tot koper en goud.
Er zijn veel kraan merken die pretenderen een roestvrijstalen afwerking te hebben. Vola is echter één van de weinigen die AISI 316 RVS gebruikt. Hierdoor geen laklaag op de kranen die na verloop van tijd loslaat, maar een volledig massieve RVS afwerking.

Meer informatie over VOLA kranen?
Wilt u meer informatie of een persoonlijke afspraak bij Gatto Mosaicisti in Geleen? Ga dan naar ons contactformulier of stuur een email.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

  • Datum: 12.49 pm, 26 januari 2016